Den 10: Hra na misu vs Savlovy tanec - (11.01.2008)


Zdravim na rodnou hroudu!

Den 9Tak teda! Dalat je srandovni. Podle pruvodce to ma byt super misto. Mesto kyticek a pro vietnamce to je pry ekvivalent Parize. Romanticky misto kam musis na libanky, pokud svou svatbu myslis vazne. Hehehe vubec ne. Dalat je mix klasickyho (pro me uchvatnyho) vietnamskyho zmatku, ale zprzneny zapadnim vlivem do kycovych rozmeru. Dalatska telekomunikacni vez (urcite ne nahodou pripominajici "ajfelovku") se tyci nad barackami tyrolskeho typu. :) No alespon, ze okolni hory a udolicka dostavaji svou malebnosti ocekavani, jinak by zcela urcite slo o prozatimni propadak numero uno. :)

Den 9No to jen tak na uvod. Jinak vcera jsme z meho osobniho pohledu meli nejlepsi a zaroven nejnabitejsi den. Nakopli sme nase strojovny a hura na krest ohnem do mistnich kopcu. Hned rano jsme narazili na malebny klaster nad jezerem. Uplna nahoda, ale vyborny misto a myslim ze i cas. Mnisi zrovna makali na zahradkach a slunicko se zrovna probiralo k zivotu. (Teda zaclo uz pekelne prazit, ale to mi napsany neprislo tak poeticky. :0) Zkratka to bylo fajn.

Den 9O to citelneji nas zasah nasledujici vkroceni do turistickeho lejna. Prominte ten vyraz, ale slo o klasickou turistickou atrakci. V mape zakreslene jako vodopad. Nicmene bobova draha dolu k nemu uz nevestila nic dobreho. Nicmene sme se za dolar svezli a dole na nas (za asitence bambilionu turistu vsech moznych (hlavne sikmookych) narodnosti) cekal padajici curek z dvoumetrove skaly. Vsude pytliky od krupek a cely ten bizarni vyjev korunoval vietnamsky cowboy s bilym ponikem a plastovou pistoli.

Den 9No nic, po teto zkusenosti sme se rozhodli vyplnit si odpoledne po svym. Pichli sme prstem do mapy a vydali se kyzenym smerem. Hlad sme uspokojili tim nejstupidnejsim zpusobem. Jako protrely machirci vitnamske kuchyne sme se tvrdackymi gesty ubezpecili o tom ze uz nas nic nemuze prekvapit a hura do te nejvolezlejsi vietnamske "ctyrky"... S chuti sme zbodli okurkovou polivku (jakkoliv divne to zni nebyla tak spadna = trochu jako ceska bramboracka) a rekli jsme si, ze s kuretem s rejzi prece nemuzeme nic zkazit. Chyba!!! Ale o tom az pozdeji. q;)

Den 9S plnym zaludkem jsme hupsly na nase 100kubikove stroje a hura za nosem. Vitnamsky buch cestovani nam pral a tak jsme narazili na paradni nejprv asfaltovou posleze piscitou cestu, ktera nas vzala na exkursi nefalsovaneho zivota mistnich rolniku. Parada! Po ceste zpatky jsme jeste narazili na schovanou pagododicku. Hezka, ale uz je jich dost, a po te co jsem zjistil ze jsou vetsinou staveni z zelezobetonu a nejsou starsi nez par dekad, ztracim o jakykoliv zajem Kycove ornamenty a odvazne barevne kreace jsou nekdy az k smichu! :)

Den 9No a o velice uspokojive zakonceni meho cvakaciho dne se pak postaral Zeleninovy dispecing umisteny v jakemsi byvalem kamenolomu. Zensky po sobe hazeli hlafkama kapusty, chlapy zvedali na valnik baliky trikrat vetsi nez vypadalo ze muzou unest. Do toho lital chlapek v uniforme a na vsechny hulakal. Fakt prima srumot...

Den 9Hehehe a pak jsme vycerpani dorazili do hotelu. Otevreli pifka a zacal boj na zivot a na smrt. Predmetem svaru se nestalo nic jineho nez prachobycejna zachodova misa. :))) At uz televize byla na maximalni hlasitost ci ne. Megazvukum ozivajiciho se z mista se splachovadlem se nedalo utect. No abych to zkratil Bart a ja sme to odnesli jenom muzikalni hrou na misu, ale chudak Jon to oddnesl jeste savlovym tancem dneska. o:)

Dnes me meli v planu jenom jednoduchou exkurzi s takzvanym "easy riderem" = pruvodcem na vlastni motorce. Bohuzel jsme ale ani ne v puli exurse, tusim ze zrovna pri vykladu o bourci morusovim, museli nechat hedvabi hedvabim a hodit Jona zpet na hotel, kde podle svych slov mel o zabavu postarano az do naseho navratu. No jo no, to je holt tuhy cesky korinek versus studeny anglicky odchov... :)))

Den 8Pak jsme jeste sli nakupovat do garaze. Vymenili si svicky a oleje, ja jsem zjistil ze ma rozeta (takovy to velky ozubeny kolo vzadu) ma zuby temer do pravyho uhlu tak jsem si za cca 250 korun nechal vymenit celej nahon (obe zubkola i s retezem). A kdyz uz jsem v tom byl tak jsem si koupil i stupacky. Ten ocelovej kul trcici z pod motoru nevestil nic dobryho. Petr si nechal vymenit tlumice a to samy ceka nejspis zejtra Jona. Vicemene meli by sme byt na dalsich par stovek kilaku pripraveni.

Ted budem zas mimo "civilizaci" tak ted muzu byt chvilku zticha...

Komentare:

lenny - (16.01.2008)

ahojky musi to byt supr davej na sebe pozor ať tě taky někdy uvidim:-))) těsm se na pokračovani papa

rodinka Roglovic - (13.01.2008)

Blog je moc hezky chtelo by to vidat knihu ahooj zdravime z prahy

lay - (12.01.2008)

kamo supr, jen tak dal. Uz jsem te chtel vyplisnit (krasne ceske slovo), ze updatujes pomalu.. Jon ma chvilema navrch.. ale lepsis se. Good luck men!!! btw. obr41 beru jako nahradu za odpiskanej dakar :)D

Pokornak - (11.01.2008)

Lukyno, ty jsi mel bejt novinar :) Nebo basnik... strevo na to mas :) Fakt se bavim. To mi zajima co budes psat po dvou mesicich :)

Rodinka - (11.01.2008)

Sranda..bavime se..skvely blog..takhle to je fajn.kdyz vime co a jak..

Cinka..vy hovnivalove..:-) At uz Vas to nepotka.. - (11.01.2008)


Napis komentar:

Internetoví­ robo-chuligani mi sem hazej bordelojdni­ prispevky a tak prosim doplnte moje krestni­ jmeno bez diakritky = "lukas".