Den 90: Tak ja uz jedu, jo??? - (31.03.2008)

No jo tak je to tady. Akorad jsme se odvalili od opici-leciciho obeda a ted uz jenom posledni prochazka po ulickach Ho Chi Minhova mesta, par radek do blogu a hura na letiste...

Phnom Penh a SaigonPo poslednim prispevku jsem se presunul do Phnom Phenu s tim, ze tam muzu par dni zabit, nez se vratim za Petou do Saigonu. Nakonec jsem tam stravil o dva dny vic, nez jsem planoval, protoze batuzkarska oblast u jezera v severni casti metropole dycha neuveritelnou pohodou. K snidani ovocny salat s kokosovym shakem. Pak minivylet do ne prilis vzdaleneho okoli ci projizdka po jezere. Po te zpet na obed s nasledujicim preckanim nejvetsiho vedra na biliarovem stole a pozdni odpoledne stravena s fotakem na xychte... Phnom Phen a SaigonNejluxusnejsi "odpulne" sem zazil na tamnejsi skladce. Ne ze bych cekal, ze tam budu uplne sam, ale populace, ktera na tech hromadach odpadku doslova a do pismene zije, me uvedla v totalni uzas. Je to spolecenstvi vsech vekovych skupin dokonale plnici ukol tridicky bordelu. Jednotlive "tymy" pracujispecializovane na ruznych mistech "vesmirne" krajiny plne skla, plastu, blize nespecifikovane tlejici hmoty a samozrejme vsudypritomneho smradu. Elitni tymy se vrhaji na nakladak hned jak priveze zivota tvorny to material a hlava nehlava se triskaj o nejlepsi ulovky. Parta cislo dve se specializuje na elektronicky odpad, pak nasleduje plastova skvadra, hned za nima skelny prumysl a tak dale a tak dale... I pres ten zapach a vsudepritomne strepy a dalsi neprijemnej bordel sem tam stravil skoro 3 hodiny a nestacil se divit. Kdo by to byl rek, ze se clovek muze opravdu vychutnat dovolenou s kolikem na nose turujici po odpadkovem pohori?

Phnom Penh a SaigonNo nic no takze po 4 dnech v Kambodskem hlavnim meste jsem uz konecne zamiril do naseho "zakladniho kempu" v Ho Chi Minhove meste. Bylo fajn videt Saigon znovu, ale uplne me zamrazilo jak rychle se todle misto meni. Obri hotely a dalsi mega baraky, ktere driv byli jenom betonovou konstrukci jsou najednou zvenku hotovou stavbou, rozkopane silnice jsou najednou dokoncenou komunikaci... Myslim, ze na teorii zrychlujiciho se vyvoje cloveka vazne neco je a nevim jak to pusobi na vas, ale u mne to nic pozitivniho nevyvolava... :( Dalsi ne moc legracni situaci, jez sme byli svedky se odehrala 100 metru od naseho hotelu. 2 pary turistu v pozdnim strednim veku prechazejici ulici prekvapil nakej "pankac" na motorce, capnul kabelku jedne z madam a "dupnul" na to. Nez komukoliv doslo, co se stalo, byl i s kabelkou davno v nedohlednu. Nechapajici zucastneni stali na krizovatce jeste dalsich 5 minut a nevericne kroutili hlavami.

Phnom Phen a SaigonJinak sme si z Bartikem dali sraz na "nudlovce na rohu", vcera pak dorazil i potapec master Jon a tak jsme nasi posledni veceri s notnou davkou nostalgie jak se patri zapili.

Nicmene diky zbytkovemu alkoholu v krvi, mirnemu bolehlavovi a nedostatku casu necham zaverecnou uvahu az na priste, jo?

Jinak uz se na vas vsechny rampepurdacky tesim a tak uz mi muzete zacit sdelovat, kdy mate na pacholka vacaka cas a on pak urcite udela maximum pro to, aby to klaplo... q;)

Komentare:

mata - (31.03.2008)

smejdi jsou na celem svete, tudiz i ve Vietnamu...stastny navrat domu.Asi se nam bude styskat po kazdodenni navsteve pocitace z a ucelem noveho blogu...nekam te zas vysleme !!

tama - (31.03.2008)

uz koukame nahoru a vyhlizime lepadlo brzy papa


Napis komentar:

Internetoví­ robo-chuligani mi sem hazej bordelojdni­ prispevky a tak prosim doplnte moje krestni­ jmeno bez diakritky = "lukas".