Den 62: El Salvador - (19.03.2009)

El SalvadorZdravime opet z Guatemaly. Pouhe 4 a pul dne se nam podarilo urvat pro malinkaty (20 tisic km ctverecnich) Salvador, ale i takhle kratounka ochutnavka stala za to. Hned k nekolika historickym udalostem doslo uz prvni vecer po prijezdu na jezero Coatepeque. Pro salvadorsky narod k dulezite politicke zmene, protoze po 20 letech se k moci poprve dostala umirnena levice a ta pro vetsinu lidi symbolizuje novou nadeji na zlepseni jejich zivotnich podminek. Nutno upozornit, ze tady za tu dlouhou dobu pravicove vlady dochazelo k podobnym "grazlovinam" jako u nas za komunismu a tak se nelze divit mistnimu nadseni. Pro udalost lokalniho charakteru hral historickou roli dusledek mistnich voleb, konkretne tridenni zakaz prodeje alkoholu (ve snaze zabranit eventuelnimu vytrznictvi a nasilnostem)...

El SalvadorDovolte mi seznamit vas s dulezitymi informacemi:
    a) Jon od svych osmnacti let nezazil den, ktery by vecer nesplachl alespon jednim pivkem.
    b) Co znam Jona (pres 4 roky) jeste nikdy jsem ho neslysel zvysit hlas natoz, aby byl nastvanej.

Zkutecnost, ze hondrurasky San Juan byla "nealkoholicka vesnice", jsme prezili jen diky dvoum teplym pivkam posledni zachrany ulozene v kufru Herbie. Tudiz si urcite dokazete predstavit, ze nase salvadorska etapa pro Jona znamenala predevsim poradne pifko "ze sedmeho schodu". q;) Po te, co se vsak od pubescentniho pikolika dozvedel, ze sve pivko bohuzel nedostane, myslel jsem, ze ho Jon snad zatluce do zeme. :))) Zacal zmatene machat rukama, svrastil celo a zacal prskat, jaka nehoraznost, ze todle je. "V anglii by kvuli tomu propukli poulicni valky!" a podobne. Hihihi, megakomicke predstaveni a takhle jsem Jona jeste nezazil. Vtip, humor, hahaha! q:)

El SalvadorDruhy den jsme si vyslapli na sopku Santa Anna a urcite se budete chechtat, kdyz vam reknu, ze krome nas dvou tam s nami bylo jeste dalsich 7 Cechu! :) A aby tohle nebylo malo, clovek si ani pres pul zemekoule nemuze byt jist, ze nepotka kolegu Klatovaka a tak se mi postestilo poznat fajn gymplana Martina Pribila (teda doufam, ze jsem si to jmeno zapamatoval spravne). Martine jestli to ctes tak jeste jednou diky za tu pixlu gambrinusu! Koncence Jon vi, co je to poradny pivko. :) Nicmene, po ceste tam jsem mluvil s Jonem jenom anglicky a cekal, az nas onech 7 statecnych zacne pomlouvat, ale bohuzel na nic takoveho nedoslo a naopak na vrcholku nam byly nabidnutt bombary a tak me nezbylo nic jineho nez priznat barvu a pogratulovat k uspesnemu slozeni "nepomlouvaciho testu". Jen tak pro zajimavost, skupinku tvorila cast dovolenkaru s CSA a cast palubniho personalu (vcetne dvou pilotu).

El SalvadorPo sebehnuti tohoto 2300metroveho kopecku jsme opet sedli do Herbie a prejeli do mist zname pod nazvem Ruta de las Flores ("Kytickova cesta") a ubytovali se v malebnem mestecku Juayua. Naslednujici den jsme si opet kombinaci "Herbiebusu" s "peskobusem" prolezli okolni jezirka a vodopady, parkrat se vydzumbaroskempingovali a obecne se tak trochu halabala bincali po okoli. Po tomto vydechovem dnu jsme opet dostali chut na neco hutnejsiho a tak jsme nasledujici den podnikli 16km turu  po svazich narodniho poraku El impossible se zakladnou v mestecku Tacuba.

El Salvador6 hodin v rozmanitem terenu s mnoha dechberoucima vyhlidkama (nejen na Pacifik) bylo docela fajn a sve zasluhy na tom mel i nas pruvodce, jez nas po ceste krmil, vsim co se ve zdejsich lesich da jist. Zacal rostlinami podobajicimi se bambusu, presel pres divoke mandarinkovniky az po bizarne vypadajici ovocne "mutanty", jez jsem v zivote nevidel. Vypadalo to jak zluty pomeranc, strukturu to melo podobnou merunce a chutnalo to jako hruska. (Jmeno mi bohuzel vypadlo. :() Tresnickou na dortu pak byl 18ti metrovy vodopad a nespocet tunek - genialni to vynalez pro horky den s nasim zaprasenym a spocenym vyslapem. Stylovy dojezd na korbe terenni Toyoty pak skvele dovrsil nase tapkaci orgie.

Dnes se nam podarilo zmaknout presun zpet do Guatemaly (Antigua). V pondeli uz bychom chteli byt zpatky v Mexiku a najit nejakeho hodneho pana, jez by se ujal nasi Herbie. Vypada to, ze bezstarostny cas humoru a srandicek uz se vazne blizi ke konci a ted uz to bude daleko vic o tom jak to vsechno zaridit, vypapirovat a vcas se prepravit do Mexico city pro odlet na "stary kontinent"...

Komentare:

mata - (22.03.2009)

ten svet je maly...klatovaci vsude...Jon mel hledat vitamin B (co je v pive)kolem sebe v prirodnim provedeni - v rostlinkach... obloha, kobylky, vodopady...az na to tvy blalancovani na sklaliskach, nadhera papa opatrujte se


Napis komentar:

Internetovi chuligani my sem hazej bordelojdni prispevky a tak prosim doplnte, moje krestni jmeno bez diakritky = "lukas".