Den 24: Seoul, město hulvátů - (20.01.2015)

Ahoooj! Poslední naší zastávkou byl Seoul. Moderní asijská metropole, vyhlášený shopping a světoznámá korejská kuchyně nám připadala jako přijemná přestupní stanice před návratem domů. Prdlačky! Znáte mě. Obvykle se snažím mírnit vyhraněné názory a posouvat je do diplomatičtějších rovin, ale v tomto případě udělám výjimku (a přiblížim se k polarizovaným výrazovým prostředkům mé milované prostořeké manželky) a malinko si tady ulevim, jo? Z toho co jsme tu zažili jsou korejci bezohledný ignorantský hovada! Vrážěj do sebe na ulici, pouštěj si dveře do obličeje a tlačí se do metra jak dobytek do maštale...

Seoul

Netuším jestli to je jejich mongolskýma kořenama (v Mongolsku jsem nebyl) anebo tím, že je historicky vždycky někdo utlačoval (nebo možná právě proto?), ale ani jedna teorie tuto hrubost dle mého názoru neospravedlňuje. Člověk by řekl, že "moderní" národ (jejich písmo vzniklo teprve v polovině 20tého století), jež se se svými 50ti miliony obyvateli tlačí mezi technologickou špičku na globální scéně (Samsung, Hyundai, HTC atd) by mohli trochu mluvit anglicky. Nope. No a pak tomu dá korunu oficiální taxikář na hlavním nádraží, který nás není schopen dovést na zadanou adresu (prezentovanou jak v angličtině tak v korejštině). A to má prosím na prostředním panelu k dispozici obrovskou navigaci, mobil a disponuje jazykovou výbavou na to aby se aspon někoho na ulici zeptal. Ne. To on s námi radeji jezdí dokola kolem bloku jak budulínek, dokud ho nezastavím, nevyběhnu a náš hotel si nenajdu sám. Asi tady ví, proč se tu nedávají dýška. Páč by nikdo nikdy žádný nedostal.

Seoul

Ale což. Stát si kvůli tomu rozvracet nenecháme. Pardón, líbánky si kvůli tomu zkazit nenecháme. Viděli sme zase kus světa, kam se asi zase jen tak nedostaneme. Našli jsme alespoň pár míst kam bychom se chtěli vrátit (Indonésie, Austrálie - klidně už mimo Sydney). A pak i město kam už nemusíme - Seoul. Jak už to tak bývá, na špatné se zpomene a zůstane jenom to pěkné. Ještě jednou děkujeme, že ste nám k tomuto zážitku v různých formách dopomohli a speciální poděkování jde Kájovi a Barýskovi za to, že nám pohlídali rodiče ve Střešovicích. Díky a brzy na viděnou. ;)

Seoul

FOTOGALERIE >


Komentáře:

Linda - (22.01.2015)

Jardo gimlet dáme určitě. Snad jsi v naší nepřítomnosti trochu potrénoval :) Dee popisek ti neposkytnu, netuším, co to bylo zač. Asi nějaká ulička přání :) Ale přišlo mi vtipný, jak si asijatka dělá šikmý oči, když už je šikmý má. A taky mi přišla vtipná ta bouda, co má 2x1m a před ní je 5 párů bot. To taky nevim, co to bylo. A u toho stánku prodávají jen raky a kraby - takovej běžnej bufáč. Jo a v tý kavárně (to není úplně dobře vidět) mají na zemi štěrk. Tam byli hodně natur :)Nic víc asi popisovat netřeba. Tak snad brzy naviděnou, už se na vás těšíme!

Dee - (21.01.2015)

Teda strejdo, všim sis, že poslední tejden jen grumblíš? Počkej do ČR, tady je teprve nefotogenicky světlo, o stavu políček (ani nemusí bejt rejžový) ani nemluvě. Jestli ty nejsi nějak moc náročnej... Ale výhrady k hulvátství plně chápu, to zas jo! Fotka s Lin a jahodovým čímsi made my day!! :) Jo a prosím o popisek k fotce, kde je ulička s růžovejma kulatejma objektama... Tož vítejte doma a snad brzy na viděnou!!!

DeeMac - (21.01.2015)

Well done, well done, Linda is a goood Girl! Well done, well done, Lucky is a goood Boy!

jarda - (20.01.2015)

Dáme gimlet:-)

mata - (20.01.2015)

Jj, je to také hodně o lidech...Japonci hold to nejsou :( Už se na vás těšíme :)


Napiš komentář:

Internetoví robo-chuligáni mi sem házej bordelojdní příspěvky a tak prosím doplňte moje křestní jméno bez diakritky = "lukas".