Den 0: Pobaltím a třeba i dál na sever - (04.07.2010)

Tak trochu jiná polární expedice Zdravím všechny cestovatelské zvídavce, fanoušky politicky nekorektního humoru a jinak sprízněné duše. Vítám vás u dalšího pokračování mého malého zápisníku a s radostí předesílám, že tentokrát jsme si se staronovým parťákem Peťou "Mácou" (viz cestování po Mexiku) vzali na paškál dálavy severně od naší české kotliny. Pro začátek jsme si to namířili směr pobaltské země (Litva, Lotyšsko Estonsko) a jako správní megalomani jsme si pastelkami nakreslili plán na hranici rozumu a pošetilosti. V případě, že vesmír dá, chtěli bychom objet celé Baltské moře a pokud možno si ve Finsku odbočit do městečka Rovaniemi, nacházející se za polárním kruhem. Samozřejmě existuje i plán B, kterým bychom si buď zkrátili cestu kolem Botnického zálivu trajektem z Finska do Švédska si ušetřili cestu kolem Botnického zálivu anebo se jednoduše vrátili obdobnou cestou přes Polsko.

Tak trochu jiná polární expedice Rád bych vám představil podpůrný tým sestávající se z Peťovy drahé polovičky Dity (adresovanou spíše přezdívkou Dee, čti „Dý“) a Lenky Hyrši, sestřičky mé Hradecko-Londýnské spojky Inďoura Pinďoura (zdravim Indy!). Ženský element vítame jako kulturní referentky, recitátorky průvodné literatury a z pohledu morálky tažnou sílu vyzbrojenou mnohalistovými seznamy míst, atrakci a aktivit, jež se bezpodmínečně musí před večerníčkem odškrtat. Avšak jak známo i muži maji své dny a tak cca v polovině našeho vyhrazeného časového fondu se s jemným pohlavím rozloučíme a zamaváme slečnám bílými kapesníčky na letišti v Talinu respektive Helsinkách. Tou dobou také vyházíme mejdla, žiletky, zubní kartáčky a podobné nepotřebné výdobytky moderní doby a hurá na motorizovanej Rumcajz čundr do finské divočiny.

Specifikem této cesti je též fakt, že jde o takzvaný "Road trip". Pomyslným středobodem našeho úspěchu a neúspěchu bude naše čtyřkolé vozítko značky Volkswagen Bora, dle své samolepkové dekorace nazvané jistou nejmenovanou osobou "Cirkus". Takže tentokrát s cirkusem. Zacvakněte si bezpečnostní pásy. Vyrážíme!


Komentáře:


Napiš komentář:

Internetoví robo-chuligáni mi sem házej bordelojdní příspěvky a tak prosím doplňte moje křestní jméno bez diakritky = "lukas".